Julehilsen fra Lamipro 2019

TAK FOR 2019
– GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR –

 

En beretning om 2019 hos LAMIPRO – et tilbageblik, der giver indblik.
Derudover et lille kig på det, jeg ser frem til i 2020.

 

ERP OG PRODUKTION

Vi startede 2019 med en lille revolution: Integration af nyt ERP-system. Efter 14 gode år skulle Navision erstattes af det helt nye Dynamics 365 Business Central. Det første møde om systemet afholdtes i januar – og det første tilbud blevet lavet 8. maj.
Jeg har ikke læst om den virksomhed, der har klaret en sådan integration med et snup-tag, hvilket heller ikke har været tilfældet for os. Mentalt har det vist kostet blod, sved og tårer hos flere medarbejdere, men selv i de mest pressede perioder, har alle vist stor forståelse for ønsket om større digitalisering af LAMIPRO.
Vi er i fuld gang med at arbejde med systemet, men der er fortsat et hav at optimerings- og udviklingsmuligheder. Derfor ansatte vi pr. 1 november Søren Krogh som IT- og digitaliseringsmedarbejder til at arbejde sammen med vores produktionsleder Morten, der er overordnet ansvarlig for integrationen af ERP-systemet. Denne integration udfører Morten ved siden af ledelsen af produktionen, og med to så store kasketter, er det udfordrende at arbejde med optimal fokus på begge dele. Derfor har vi pr. 1. januar 2020 ansat Jakob Ravn, tidl. Expedit, som produktionsleder, mens Morten så dedikerer sin tid 100% mod ERP.

Jeg har kendt Jakob professionelt i flere år, og jeg er meget glad for, han starter hos LAMIPRO. Med sin baggrund som maskinsnedker og produktionsteknolog, sin erfaring med ledelse og drift af produktion i træbranchen, samt en stærk og positiv personlighed, er jeg sikker på, Jakob bliver stort aktiv for LAMIPRO. Ingen er i øvrigt pletfri. Det er Jakob heller ikke. Han holder med AGF. Det kan have sine ulemper, når man arbejder i Randers. Der vil sikkert blive nogle dage, som vil føles ekstra lange for Jakob – eller for os andre. Det bliver også sjovt.

 

VELKOMMEN TIL NYE MEDARBEJDERE

På vores årlige generalforsamling i januar blev Claus Frydenborg fra ERIC STORM A/S valgt ind i bestyrelsen. Claus afløste Michael Cassøe fra CASSØE A/S, som efter næsten 10 års tjeneste takkede af for denne gang.
1. april startede Marianne Nathan i en nyoprettet stilling som salgsleder. Marianne kom til fra en lignende stilling hos OUTLINE VINDUER.
I vores produktion har vi også sagt velkommen – og i et enkelt tilfælde velkommen tilbage – til medarbejdere. I den ene ende af kantlimeren har vi både sagt farvel og (meget glædeligt) velkommen tilbage til Keld, der i fire måneder tog på en spændende cykeltur det halve af Europa rundt. I den anden ende af kantlimeren har vi fået en ny kollega i Søren.
I vores snedkeriafdeling er begge medarbejdere, Marc og Nikolaj, kommet til i 2019. Og de er fra start blevet kastet i ilden, for vi har aldrig produceret så mange bordplader via snedkeriafdelingen, som i 2019.
I vores marketingafdeling har vi ansat Marie i studiejob. Marie læser til dagligt virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet, og hun er hos os et par dage om ugen.

 

LAMIPRO ER GÅET OVER GRÆNSEN – TIL NORGE

I foråret fik jeg en henvendelse fra Magne, der bor i Frederikstad, Norge. Magne har gennem flere år arbejdet med salg af spanske vægge til den norske byggebranche, og var havnet i en situation, hvor han stod og manglede en ny partner.
Der skulle ikke meget dialog til, før Magne og jeg fandt ud af, at et samarbejde lå lige for. Samarbejdet har fået en god start, og er netop blevet formaliseret, så Magne i dag arbejder ud fra LAMIPRO NORGE AS.

 

FARVEL FACADEPLADER

”Det danske marked for facadeplader af kompaktlaminat bør vi gøre mere ved”. Sådan tænkte jeg, da jeg pr. 1 juni bød René Bangsbro velkommen til LAMIPRO. René blev ansat med fokus på salg af netop dette produkt, som LAMIPRO i flere år har været forhandler af til det skandinaviske marked. Indtil nu med succes i Sverige, men ikke i Danmark.
Baseret på succesen i Sverige med en FSC-certificeret, fleksibel plade af høj, europæisk kvalitet til en fornuftig pris, en positiv leverandør, et stort netværk i byggebranchen samt Renés erfaring med salg af facadebeklædning kunne succesen på det danske marked anes svagt ude i fremtiden. Sandheden er dog, at det kunne succesen bare ikke – i hvert fald ikke uden væsentlige investeringer. Disse investeringer vil dog være for langsigtede, disse investeringer vil ikke stå mål med den mulige indtjening, det krævede kort sagt set-up der i det hele taget ikke passer til LAMIPROs risikoprofil og strategi. Det er derfor besluttet, at facadeplader fjernes fra vores sortiment.
Det kan godt føles lidt som et nederlag, at planen ikke lykkedes, men det sker hver dag, at forretningsområder udgår eller sælges fra, eller afdelinger og virksomheder lukkes ned, og følelser og stædighed må jo altid vige for realiteter og sund fornuft. Desuden skal fravælgelsen af facadeplader jo sikre, at vi arbejder fokuseret med vores kerneområder, og at vi bruger vores ressourcer til blive – og blive ved at være – markedsledende, der hvor det er sjovest for LAMIPRO.

Vi ønsker bestemt fortsat at investere væsentligt i både nye og eksisterende forretningsområder, og ovenstående har på ingen måde skræmt os. LAMIPRO har aldrig været mere solid, end virksomheden er i dag, og sammen med 0,1% af alle danske virksomheder har vi opnået kreditvurderingen AAA GULD. En spændende investering for 2020 er også planlagt, men hvad og hvornår det bliver, afsløres ikke her. Derfor anbefaler jeg, at du følger godt med i både vores nyhedsbreve og på LinkedIn.

 

2020

I det nye år er det rigtigt meget, jeg ser frem til!
Udover, at vi byder Jakob Ravn velkommen som produktionsleder, byder jeg også vores marketingkoordinater, Gitte, velkommen tilbage efter barsel med hendes lille dreng, Lauge.
Derudover ser jeg meget frem til at komme i mål med det nye ERP-system. Investeringerne i systemet i 2020 bliver mindst lige så markante som i 2019, så det bliver enormt spændende at følge og opleve gevinsterne ved digitaliseringen.
Sidst, men ikke mindst: Det bliver godt igen at komme på BYGGERI-messen i Fredericia medio marts, hvor vi udstiller det bedste, vi kan. Jeg håber at se mange af jer på vores stand.
Slutteligt vil jeg ønske alle en rigtig glædelig jul samt et trygt og lykkebringende nytår. Jeg og resten af LAMIPRO fortsætter mens legen er god – vi ses på den anden side af nytår!

 

 

De bedste hilsner
Kim, direktør, LAMIPRO A/S

Vi er specialister
i laminat og melamin

Specialløsninger til bygge-
og inventarindustrien

Vi har egenproduktion med
en moderne maskinpark

Vi sælger til byggebranchen
i hele Skandinavien