Til menu  

HÅNDVÆRKER ANBEFALER FACADEPLADER AF KOMPAKTLAMINAT

Dato: 29-08-2018

Fordelene ved facadeplader af kompaktlaminat er mange. Spørger man Jes Hald fra Tømrer, Murer & Kloakmester John A. Lauersen A/S, er begejstringen ikke til at tage fejl af.
 
Efter at have arbejdet med kompaktlaminat i mange år, tøver Jes Hald ikke med at fremhæve materialets største fordele: ”Det er et solidt og vedligeholdelsesfrit materiale, der ikke ændrer sig. Og så slipper man for besværlig vedligeholdelse, fordi kompaktlaminat bare holder år efter år,” siger han og fortsætter: ”På min tidligere arbejdsplads havde vi nogle plader, som lå under et halvtag i 8-10 år, og da vi tog dem frem, fejlede de ikke intet. De var ligesom nye, og det siger alt om, hvor holdbart et materiale, vi har med at gøre,” understreger Jes Hald. 

Som håndværker ved Jes Hald også, hvor vigtigt det er at arbejde med materialer, der er lette at håndtere, og det er kompaktlaminat. ”Når først man har noget ordenligt grej, er det nemt både at bore og save i, og jeg har i det hele taget svært ved at fremhæve nogle ulemper ved produktet,” lyder det begejstret fra Jes Hald. Han understreger dog vigtigheden af at finde den rigtige tykkelse på pladerne i samspil med arkitekten, da det er afgørende for det færdige udtryk. 

Spår facadeplader af kompaktlaminat en stor fremtid
Kompaktlaminat er et materiale, der er kommet for at blive i byggebranchen – især fordi arkitekterne ifølge Jes Hald også har fået øjnene på for materialet. ”Når først arkitekterne begynder at anvende kompaktlaminat, kommer vi til at se det i flere og flere byggerier – også inden for det private. Det er samtidigt oplagt at kombinere med andre materialer som eksempelvis træ,” fastslår Jes Hald. ”Det er dog vigtigt, at producenterne i fremtiden vil udvikle deres sortiment med flere farver og designs, så vi hele tiden har det rigtige at tilbyde kunderne,” slutter han.

Jes Hald er interviewet på baggrund af hans og kollegernes arbejde med Borgernes Hus i Veng. Du kan se billeder fra projektet ved at klikke her.
 
Du kan også læse alt om vores facadeplader ved at klikke her.